Renemed Medikal'den Organ Kayıplarına 3D Teknolojili Çözüm



Hiç yüzünüzü aynada değil de karşınızdakinin bakışında tamamladığınızı düşündünüz mü? Gözünü doğuştan kaybetmiş, bir kulak eksikliğiyle doğmuş ya da kanser sonrası burnunu kaybetmiş biri için aynalar çoğu zaman bir yüz değil, bir eksikliği yansıtır. İşte Renemed Medikal, 30 yıldır bu eksikliği görünmez kılmak, insanların yeniden “ben buradayım” diyebilmesini sağlamak için çalışan özel bir merkez.

 Renemed Medikal’in çalışmaları konusunda Sağlık Gazetesine konuşan Genel Müdür Ebru Gündüz, firmalarının 30 yıldır medikal sektörde çözüm üretmeye odaklanan bir firma olduğunu belirterek, “Firmamız, doğumsal, travmatik ya da kanser cerrahisi sonrası oluşan kulak, burun, göz, parmak gibi organ kayıplarının yerine birebir uyumlu protezlerin yerleştirilmesiyle hastalarımızın hem fiziksel hem psikolojik olarak hayata yeniden tutunmasını sağlamak amacıyla kuruldu. 30 yıldır, bu alanda uzman cerrahlar ve anaplastologlar ile birlikte çalışarak hastalarımıza umut olmaya devam ediyoruz.” dedi.

 İki Aşamalı Özenli Bir Süreç

Gündüz, organ kayıplarının yerine birebir uyumlu protezlerin yerleştirilmesi sürecinde yürüttükleri çalışmaların detaylarına da değinerek şunları söyledi:

“Uygulama iki aşamalı bir süreci kapsıyor. İlk aşamada cerrahi müdahale ile kemik içi implant yerleştiriliyor. Ardından hastadan özel ölçüler alınarak birebir uyumlu bir protez hazırlanıyor. Bu protez, bar ya da mıknatıs sistemi ile sabitleniyor. Tüm süreç yaklaşık 6-8 haftalık bir zamanı kapsıyor. Renk tonundan doku detayına kadar her şey hastaya özel olarak belirleniyor.”

 Protez Sonrası Sadece Fiziksel Değil, Duygusal Bir İyileşmede Var

Gündüz, protez süreci tamamlandığında hastaların hayatlarında önemli bir dönüşüm yaşandığına vurgu yaptı ve şöyle dedi: “Protez sonrası hastalarımız aynaya daha güvenle bakıyor, sosyalleşiyor, hayatla bağ kuruyor. Bu anlamda yalnızca fiziksel değil, duygusal bir iyileşmeden söz ediyoruz.”

 3D Teknoloji ile Birebir Uyum

Renemed Medikal’de teknoloji kullanımının önemine işaret eden, Gündüz, “3D yazıcı teknolojileri ve dijital tarama sistemleriyle protezlerde estetik ve fonksiyonel başarıyı artırıyoruz. Bu teknoloji sayesinde her hastaya kendi yüz yapısına uygun, doğal bir görünüm sağlayabiliyoruz,” bilgisini verdi.

 Sağlık Turizmine Katkı Sağlıyor

Sadece yerli hastalara değil, yurt dışından gelen hastalara da hizmet sunduklarını ifade eden Ebru Gündüz,  “Sağlık turizmi kapsamında birçok ülkeden hasta kabul ediyoruz. Özel hastanelerle iş birliği içinde, hastaların ihtiyaçlarına göre en uygun tedavi sürecini planlıyoruz. Türkiye bu alanda hem teknik altyapı hem uzmanlık açısından son derece güçlü.” Şeklinde konuştu. 

Hekimlere Eğitim, Topluma Bilgilendirme

Renemed Medikal’in yalnızca tedavi değil, aynı zamanda farkındalık yaratmak için de çalıştığını belirten Gündüz, “Bu alanı daha görünür kılmak adına cerrahi branşlarla birlikte düzenlediğimiz eğitim programları ve kurslarla hekimleri de bilgilendiriyoruz. Ayrıca diş hekimliği fakülteleriyle ortak eğitim çalışmalarımız bulunuyor,” dedi.

Kök Hücre, Hipertermi ve Radyofrekansla Destekleyici Tedavilerde Yapıyorlar

Firmalarının yalnızca protez uygulamalarıyla değil, rejeneratif tıp alanında da faaliyet gösterdiğinin altını çizen Genel Müdür Ebru Gündüz, bu konuda da şunları söyledi:

“Rejeneratif tıp kapsamında kök hücre uygulamalarımız sürüyor. Özellikle cilt yenilenmesi, doku onarımı ve iyileştirme süreçlerinde ciddi katkı sağlıyoruz. Bunun yanı sıra hipertermi (ısı tedavisi) ile özellikle onkolojik hastalarda destekleyici tedavi sunuyoruz. Radyofrekans tıbbı ile de kronik birçok hastalıkta çözüm odaklı yaklaşımlar geliştiriyoruz.”

 Amacımız, kayıpların yerine sadece organ değil, umut yerleştirmek.”

Renemed Medikal’in misyonunu özetleyen Gündüz şu ifadeleri kullandı: “İyileşme sadece fiziksel bir süreç değildir. Sosyal ve psikolojik olarak da bireylerin yeniden güçlenmesini sağlamak gerekiyor. Biz, yaptığımız her çalışmada insan hayatına küçük ama anlamlı dokunuşlar yapmaya gayret ediyoruz. Amacımız, kayıpların yerine sadece organ değil, umut yerleştirmek.”